Співак народився і виріс в маленькому валлійському містечку Понтіпрідд \ instagram.com/realsirtomjones

Легенда британської естради сер Том Джонс в день свого 80-річного ювілею пообіцяв шанувальникам, що буде співати, поки дихає.

Читайте такожРоббі Вільямс заспівав пісню, яку написала його семирічна донька (відео)

Співак, який народився в Уельсі, також сказав, що старість його не хвилює, тому що він прожив приголомшливе життя, а нинішній карантин нагадав йому його власний дворічний період ізоляції, який йому довелося пережити в 12 років, коли він захворів на туберкульоз.

"Я співчуваю дітям, які не можуть піти погратися на вулицю", - сказав він, додавши, що той період змусив його нічого не сприймати як належне.

Том Джонс - це сценічний варіант імені співака, а повне ім'я - Томас Джонс Вудворд.

Він народився і виріс у маленькому валлійському містечку Понтіпрідд в сім'ї шахтаря 7 червня 1940 ода.

Вже в шестирічному віці вперше був відзначений незвичайним хриплуватим баритоном, який згодом підніс його до вершини слави, змушуючи натовп прихильниць закидати сцену предметами спідньої білизни.

Джонс ще підлітком почав виступати в місцевих валлійських клубах для робітників і їхніх сімей, але вже незабаром став ділити сцену з такими величинами, як король рок-н-ролу Елвіс Преслі, якого у молодості Джонс намагався наслідувати.

Їхнє знайомство відбулося в 1965 році після того, як пісня Джонса It's Not Unusual злетіла на перше місце в британському хіт-параді.

В одному з порівняно недавніх інтерв'ю Том Джонс зізнався, що тоді ж Преслі порадив йому зберігати індивідуальний стиль і не переспівувати евергріни (джазові стандарти), залишивши це Френку Сінатрі.

Він прийняв пораду на озброєння і за свою довгу кар'єру постійно шукав себе, розширюючи свій репертуар за рахунок року, кантрі, госпелів, блюзу, а також диско та електронної музики.

Напередодні свого ювілею в інтерв'ю ведучій радіопрограми Бі-бі-сі Керіс Метьюз (солістки гурту, що розпався, Catatonia), з якої Джонс не раз співав у дуеті, він сказав: "Спогади у мене чудові, я не хочу на цьому зупинятися. Дожити до 80, маючи при цьому такі спогади, і продовжувати виступати і отримувати увагу, принаймні намагатися - спасибі всім, хто мене слухає, спасибі моїй аудиторії!"

"Якщо немає людей, які готові тебе слухати, то неможливо виразити себе в повній мірі. Господь до мене прихильний, так що голос у мене як і раніше є. Поки він є, я хочу бути на сцені. Співати перед глядачами - це головне".

Том Джонс продав більше 100 млн платівок по всьому світу; 36 пісень у його виконанні потрапляли в топ-40 британського чарту і 19 - американського.

У 2006 році він отримав лицарський титул королеви Єлизавети II за внесок у розвиток британської музики.