Стерненко закликав заборонити Басті в'їзд в Україну: "Прославляє армію РФ"

Активіст хоче заборонити в'їзд Басті через те, що він підтримує агресію РФ.

Український громадський діяч Сергій Стерненко розповів, що артист Баста загрожує національній безпеці України, оскільки бере участь у російських пропагандистських заходах.

Про це повідомляє "Радіо НВ".

"Він (Баста, - УНІАН) був членом журі з відбору найкращої пісні про Кримський міст, де переможцем була пісня з приспівом "такий бажаний Кримський міст з'єднав два береги Росії", - сказав Стерненко.

Читайте такожКсенія Мішина про інтимні сцени: "Секс не такий, як у житті"Також він додав, що Баста підтримує агресію РФ стосовно України. Тому він вважає, що йому потрібно заборонити в'їзд в Україну. Крім того, Стерненко впевнений, що заборонити в'їзд потрібно і іншим російським зіркам. Наприклад, Михайлу Шуфутинському, чий концерт українці погрожували зірвати.

За словами активіста, всі російські зірки, які приїжджають в Україну роблять це за письмової згоди СБУ. 

"Українське суспільство перестало робити великі протести проти цих гастролей, і вони почали назад повертатися. Але великий внесок, на жаль, вніс і наш діючий "гарант", - сказав Стерненко, додавши, що президент Володимир Зеленський робить винятки для деяких артистів.

Баста і його позиція по Україні: що відомо

У 2017 році артист потрапив до "чорного списку" Міністерства культури, як діяч, що представляє загрозу національній безпеці України. Причина - відвідування окупованого Криму. Дана заборона діяла до 16 вересня 2020 року, після чого обмеження зняли.

У травні цього року Баста був у Києві, до нього підійшов чоловік і запитав про Крим. У підсумку охорона виконавця напала на чоловіка, який поставив запитання.

Крім того, в серпні 2021 року Баста дав концерт в Одесі. Українці влаштували йому теплий прийом, біля клубу утворився натовп фанатів.

Вас також можуть зацікавити новини: