Байкову оточили охоронці, вони закривали її від камер і вимагали, щоб вона одягла тренч / фото instagram.com/alina_baikova/

Українська супермодель Аліна Байкова, яка виступає проти російської агресії і не мовчить про повномасштабну війну в нашій країні, вийшла на килимову доріжку Каннського фестивалю у футболці з "посланням" для Путіна. Вона хотіла нагадати світові про те, що відбувається в Україні.

Подовжену футболку з написом "F*ck you Putin" модель одягла разом зі стильним тренчем. Охоронці Каннського фестивалю помітили наряд Байкової і одразу ж до неї підбігли. Вони стали проганяти модель з килимової доріжки. Потім виявилося, що українці дозволять перебувати на очах у журналістів, але тільки якщо вона застебне тренч і сховає футболку.

Емоціями від інциденту Байкова вже поділилася на своїй сторінці в Instagram. Вона розповіла подробиці і зазначила, що позиція фестивалю, який не хоче "втручатися в політику", її обурює.

"Ось і доказ "реальної підтримки" України! Мене затримали і попросили піти з килима, оскільки фестиваль не хоче переходити в політику (хоча вони дозволили мені продовжувати ходити по килиму, не відкриваючи куртку). Так, я і всі мої люди теж хочемо продовжувати жити нашим прекрасним життям. Але ми не можемо! У нас забрали життя. Моїх людей вбивають кожен день росіяни! Навіщо? Росіяни тільки що відсвяткували "звільнення" Бахмута", - написала модель.

Топ-модель Байкова "послала" Путіна на Каннському фестивалі / скріншот

Відео з тим, що відбувалося на килимовій доріжці, вже показало видання Variety. На ньому можна помітити, що Байкову оточили охоронці, вони закривали її від камер і вимагали, щоб вона одягла тренч.

Скандал на Каннському фестивалі

Раніше УНІАН вже повідомляв, що в Каннах українку грубо виштовхали з червоної доріжки через акцію проти війни. Модель Ілона Чернобай хотіла привернути увагу світової громадськості до звірств Росії на території нашої країни. Однак дівчину прогнали.

"Мені вдалося виконати свою місію. На червоній доріжці 76-го Каннського кінофестивалю я вийшла в сукні кольору нашого прапора і вилила на себе червону фарбу. Я використала свій шанс і цим вчинком нагадала, що відбувається в Україні!" - незабаром розповіла Чорнобай і зазначила, що пишається собою.

Вас також можуть зацікавити новини: