Російська сцена подобається багатьом українським зіркам-зрадникам / колаж

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну чітко окреслило сферу публічних осіб та знаменитостей, які народилися в Україні, але обрали сторону кривавого кремлівського диктатора. Дехто з артистів не просто дотримуются тактики мовчання, а свідомо обрали громадянство Росії, долучившись таким чином до спонсорства війни.

УНІАН зібрав імена знаменитостей, які народилися та реалізувалися як творчі особистості в Україні, але пішли заробляти криваві рублі у Росію.

Таїсія Повалій

Відео дня
Таїсія Повалій цинічно отримала громадянство РФ /  скріншот

Співачка, яка вже протягом багатьох років живе та працює в Росії, після повномасштабного вторгнення 24 лютого не залишила межі країни-агресорки. Більш того, 24 серпня 2023 року артистка стала новоспеченою громадянкою країни-терориста. Вона цинічно отримала російський паспорт у День незалежності України.

Тетяна Денисова

Тетяна Денисова уже давно має паспорт Росії / фото instagram.com/tatyanadenysova/

Хореографиня має російське походження, хоч популярність здобула в Україні. Після участі в російських танцювальних шоу Денисову взяли в український проект "Танці.World of Dance", що знімався до початку війни. Вона перебувала в Києві 24 лютого, а тому пережила перші страшні обстріли в столиці України. Спершу Денисова начебто поїхала до Німеччини, а згодом не погребувала поїхати до Москви, аби працювати там на пропагандистських каналах.

За словами ексчоловіка Денисової Олександра Кривошапка, Тетяна отримала російське громадянство ще у грудні 2021 року. У листопаді жінка попросила надіслати свідоцтво про розлучення, бо готувалася отримати документи в Росії.

Анна Асті

Анна Асті теж має російський паспорт / скріншот

Співачка Анна Дзюба, яка народилася в Черкасах, російське вторгнення 2022 року зустріла в Києві. Але як відомо, Анна Асті відмовилась від українського громадянства та отримала російський паспорт. Наразі вона активно розвиває кар'єру у країні-агресорці. Ба більше, зірка там відкрила власний бізнес - салон краси та бар.

Юрій Бардаш

Юрій Бардаш завжди цинічно висловлювався про війну / скріншот

Після початку повномасштабного вторгнення Юрій Бардаш неодноразово робив цинічні заяви про Революцію Гідності, війну на Донбасі та війну, що розпочалась 24 лютого 2022 року. Він утік до Грузії, а звідти подався до Росії. Журналісти виявили дані про російське громадянство продюсера ще у червні 2022 року: він начебто користувався паспортом РФ та з 2015 року мав московську прописку.

Цю інформацію Юрій Бардаш спростував та наголосив, що все це небилиці. Але вже через кілька місяців заявив, що хоче змінити ім'я Юрій на Георгія та отримати російське громадянство. Тож якщо у одіозного продюсера паспорта не було, він його отримає або й вже отримав.

Наташа Корольова

Наташа Корольова давно забула про Україну /скріншот

Уродженка України вже давно не вважається українкою, бо ще в 90-х обрала свій шлях та з часом отримала російський паспорт. Спершу Наташа мовчала про повномасштабне вторгнення, а вже минулого року заявила, що її чоловік-путініст Тарзан воюватиме проти України, якщо буде потрібно.

Ймовірно, що російське громадянство після кількох років життя в Росії також отримали інші артисти, що народилися та пройшли шлях становлення в Україні. Зокрема  Лоліта Мілявська, Йолка (Єлизавета Іванців), Олександр Ревва, Джиган та інші.

Раніше Уніан писав про українських знаменитостей, які відхрестилися від війни, обравши тактику мовчання.

Додамо, що раніше ми назвали топ-10 російських зірок, які підтримали війну в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: