Крім цього, актриса спробувала назвати українців, білорусів і росіян "одним народом" / скріншот

Російська актриса Наталія Варлей, яка перестала мовчати про повномасштабну війну і почала активно підігравати роспропаганді, видала порцію фейків про тимчасово окупований Донбас. Артистка заявила, що була там у 2014 або у 2015 році і нібито усе бачила своїми очима.

"З моєї точки зору, Донбас усі вісім років просив, щоб його захистили. Я пам'ятаю, як вони кричали: "Росія"... У 14-му чи 15-му році в нас була одна з перших кінематографічних груп, яка туди поїхала. І коли я їхала туди, дуже мало розповідали у нас і по телебаченню, і в пресі, якось так замовчувалося те, що відбувається на Донбасі. І коли я їхала, у мене багато дуже запитували: "Ти подивися, тому що хлопці з України кажуть, що у них там усе добре. Цвітуть сади, ніякої війни немає". Я побачила зруйновані села. Я була в Дебальцевому, я була в Донецьку", - видала Варлей в інтерв'ю російському блогеру Манучарову.

Актриса їздила на Савур-Могилу. За словами Варлей, також вона познайомилася з дівчиною з Дебальцевого, яка нібито боялася "гонінь" через російську мову. Артистка стверджувала, що мешканців Донбасу "змушували" говорити українською, а тому вони втекли на тимчасово окуповані РФ території.

Відео дня

"Ми їхали в мікроавтобусі, і хлопці сиділи з автоматами назовні. І багатьох з цих хлопців теж немає. Ну, загалом, я все побачила своїми очима", - намагалася довести Варлей.

Крім цього, актриса спробувала назвати українців, білорусів і росіян "одним народом". Вона повторювала усі наративи Кремля, видаючи їх за власні думки.

Нагадаємо, актриса, яка зіграла головну роль у фільмі "Кавказька полонянка", висловилася також і про Ахеджакову. Вона згадала її фразу "Добити гадину".

Вас також можуть зацікавити новини: