Поліктару зізнався, що в нього проблеми з руховим апаратом / Фото Скріншот Instagram

Відомий український хореограф, суддя шоу "Танцюють всі" та балетмейстер академічного театру "Київ Модерн-балет" Раду Поклітару відверто розповів про проблеми зі здоров'ям. Хореограф зізнався, що страждає на складну хворобу.

За словами Поклітару, у нього захворювання, яке пов'язане з руховим апаратом. Балетмейстер поділився, що тривалий час намагався вилікуватися медикаментозним шляхом. Проте це йому не допомогло, і тоді він вирішив лягти на операційний стіл. 

Хореограф розповів, що наважився на хірургічне втручання, щоб мати можливість вільно пересуватися в майбутньому та працювати балетмейстером в театрі. 

кадр з інтервʼю

"Це одне із найпоширеніших захворювань. Це коксартроз – ураження кульшового суглоба. І я з усвідомленням цього діагнозу живу вже чотири роки. А із хворобою насправді живу довше. З одного боку, це наслідки моєї 48-річної діяльності в балеті, а з іншого – це можуть бути люди, які ніколи не були в балетному залі і на балеті і від цього все одно страждають. Це все вирішується. На жаль, хірургічним шляхом. Але в цьому немає нічого страшного. Я довго морально налаштовувався на це. Думаю, що я впораюся. На мене чекає операція. Це не дає мені можливості працювати, але я можу ходити й іноді навіть трохи бігати. Проте враховуючи, що професія хореографа висуває підвищені вимоги до мобільності та рухового апарату, тому доведеться змінювати. І буду як новенький!" - зазначив Поклітару.

Нагадаємо, раніше відомий артист балету, який мріяв про Росію, виступив у Києві.

Вас також можуть зацікавити новини: