Соловій проїхалася по пристосуванцях в українському шоубізі / скріншот

Українська співачка Христина Соловій жорстко висловилася на адресу артисток, які не їздять на фронт з концертами. Таких виконавиць вона охрестила "дурепами".

"Ну, ми вже чули всі ці історії. Як завжди, мені випадає шось коментувати про цих людей. Як правило, я цього не роблю. Але, якщо мова йде про цих співачок, яких ми маємо на увазі, я не можу нічого сказати окрім того, що вони просто дури. Я би розвинула цю думку таким чином, що з'явилося дуже багато перевзуванців та пристосуванців, перевзуванок та пристосуванок. І всі вони дуже навчилися існувати в неіснуючій інфраструктурі українського шоубізу і розуміють, як легко можна впливати на аудиторію", - заявила Соловій у Харкові на брифінгу, присвяченому підтримці військових, за участю керівника "Культурного десанту" Олександра Ремеза.

При цьому вона вказала, що ще вчорашні бажані артисти в Росії, вже сьогодні записали ряд пісень українською мовою або переробили тексти українських поетів і "примазалися" до свідомих українців.

"І такі люди, маючи ще один важливий інструмент, маючи популярність, авторитет і соціальний капітал, вони не їдуть на фронт, тому що вони дурні", - підсумувала артистка.

Пізніше на своїй сторінці в Instagram Соловій спробувала уточнити свою позицію.

"Моя позиція полягає не в поділі, а в тому, що призначення артистів під час війни – надавати підтримку і надихати військових, це дає їм відчуття важливості і потрібності, зміцнює силу духу і, як результат, - краще виконують свої бойові завдання. Замість цього, пристосуванці та перевзуванці замість того, щоб відвідати з концертами наших захисників, зайняті захопленням своїх "позицій" в новій реальності, відтепер, більш свідомого українського суспільства", - написала співачка 

'Вони дурепи': Соловій 'наїхала' на співачок, які не їздять на фронт (відео)

Концерти на фронті - хто не захотів їхати до військових

Український музикант Коля Серга, який зараз служить, на початку повномасштабного вторгнення РФ організував "Культурний десант", в рамках якого артисти їздять з концертами на фронт, в госпіталі і у військові частини. Таким чином, вони підтримують українських захисників.

До ініціативи вже приєдналися репер Ярмак, музиканти Саша Чемеров і Мирослав Кувалдін, поет Павло Вишебаба, а також Міша Крупін, Даніель Салем, Світлана Тарабарова та багато інших.

Водночас Серга розповів, що українська співачка Тіна Кароль кілька разів обіцяла приїхати на фронт, але за день до поїздки "з'їжджала".

Вас також можуть зацікавити новини: