За словами Калниньша, на росТБ його намагалися "прогнути" під кремлівську пропаганду / скріншот

Радянський актор з Латвії Івар Калниньш, який засуджує війну РФ проти України, висловився про російську культуру. Він зазначив, що нині усе, що говорить про країну-агресорку, викликає у світі величезну неприязнь.

Актор відмовляється від зйомок в РФ. Він ігнорує усі запрошення і не хоче мати нічого спільного з представниками країни-агресорки. 

"Я не їду взагалі (на зйомки в РФ - УНІАН). Я сказав своїм агентам, щоб не чіпали мене", - зізнався Калниньш в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Актор пам'ятає, що раніше, коли він ще бував в РФ, йому завжди намагалися ставити хитрі питання. За словами Калниньша, на росТБ його намагалися "прогнути" під кремлівську пропаганду. 

Зірка радянського кіно також зазначив, що росіяни не хочуть добре жити. Всі вони діють за принципом "і так зійде". Їм не потрібні гарні дороги, вони вірять пропаганді і готові усе терпіти.

Також Калниньш зазначив, що бачить, як сильно змінилося ставлення інших країн до РФ. Тепер люди не хочуть мати щось спільне з росіянами.

"Я об'їздив багато європейських країн. Все російське викликає неприязнь. У Лондоні, наприклад, в автобусах переклади на російську мову прибрали. Всі інші мови залишилися, а російську прибрали", - розповів актор.

Нині він сподівається, що війна в Україні закінчиться. Актор бажає нашій країні щастя. Калниньш вірить у те, що рано чи пізно Росії доведеться відповідати за свої вчинки. 

"Бажаю Україні щастя і витримки", - резюмував Калниньш.

Хто такий Івар Калниньш

Актор був секс-символом радянського кіно. Він грав коханців, таємних агентів і шпигунів. Особливу славу Калниньшу принесла роль у фільмі "Зимова вишня". Також він знявся в кінокартинах "Віра. Надія. Любов", "Розшукується небезпечний злочинець", "Бальзаківський вік або всі мужики...", "Гастролери", "ТАРС уповноважений заявити" і "Ризькі канікули".

Влітку 2022 року актор публічно виступив проти війни в Україні. Він засудив російську агресію і говорив, що РФ точно не вдасться захопити нашу країну. Нещодавно Калниньш "харкнув" на всіх росіян, він відрікся від усього, що його пов'язувало з РФ. Крім цього, актор заспівав українською мовою.

Вас також можуть зацікавити новини: