Сердючка виступає проти політики Путіна/ фото Ігор Бабинець, Ілля Колотий

Колись Андрія Данилка, більш відомого під псевдонімом Вєрка Сердючка, звинувачували в тому, що він зі сцени Євробачення співав нібито "Раша, гудбай!". Сьогодні артист виконує цей хіт саме з цими словами.

Журналісти проекту FreeДом розповіли про активну громадянську позицію співака, відомого на весь світ.

Раніше виступи Данилка збирали найбільші концертні зали Росії. Він навіть має досвід особистого спілкування з російським президентом Володимиром Путіним.

"Одразу після анексії Криму Данилко відмовився від гонорарів в Росії і перестав там виступати. Але в Україні його все одно іноді критикували", - кажуть журналісти.

Сьогодні він перебуває на передовій інформаційної війни і відкриває очі на російські злочини в Україні. Він з перших днів повномасштабної війни не залишає Київ, дає благодійні концерти і допомагає грошима ЗСУ. Путіна співак прямо називає вбивцею. 

Журналісти нагадують, що після анексії Криму Данилко критикував українську владу за бездіяльність, за те, що вона "віддала" півострів, не боролася за нього. Він називав Революцію Гідності "театром", а також виступав проти декомунізації.

Та сьогодні він ні на мить не сумнівається у перемозі України, допомагає ЗСУ й розповідає правду навіть російським журналістам про злочини Кремля в нашій країні.

"Схоже, що російські ракети зробили з Данилка націоналіста в найкращому розумінні цього слова", - підсумували в сюжеті.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня артист Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки виступив перед українськими військовими з піснею "Геть з України, м*скаль некрасівий". Він був одягнений у форму ЗСУ. 

Вас також можуть зацікавити новини: