Каре з чубчиком старить жінку / фото ua.depositphotos.com

Справжній розквіт жінки починається після 40. Тому саме в цей період вони особливо трепетно ставляться до своєї зовнішності, в тому числі і до стрижок. 

УНІАН розповідає, які зачіски не рекомендується жінкам після 40 робити, щоб не додавати собі віку.

Які зачіски старять жінку після 40 - три найгірших варіанти

Якщо ви не знаєте, яка зачіска робить старше, стилісти з радістю готові вам підказати. Зверніть увагу на наступні стрижки, про які сто відсотків потрібно забути.

Відео дня
  • Довге пряме волосся

З віком волосся втрачає густоту і насиченість кольору, тому довге пряме волосся вже не має настільки доглянутий і блискучий вигляд, як в молоді роки. Тому якщо говорити про те, які зачіски старять після 35, то це однозначно цей варіант.

Довге волосся після 40 вже не виглядає об'ємним / pixabay.com
  • Каре з чубчиком

Відповідаючи на питання, які стрижки додають віку, стилісти кажуть, що це каре з чубчиком. По-перше, каре оголює шию, а після 40 вона вже не має такий молодий і пружний вигляд. По-друге, чубчик приковує увагу, а це значить, що оточуючі будуть помічати зморшки на обличчі. Якщо на лобі ви їх приховаєте, то на очах і інших зонах - ні.

  • Зачіска з начосом

В кінці 90-х це була дуже популярна зачіска, проте зараз вона вже залишила модний Олімп. Якщо ви не хочете мати смішний вигляд, відмовтеся від неї. Крім того, підняти волосся біля кореня вкрай складно, якщо у вас немає природного об'єму.

Зачіска з начосом була в тренді в кінці 90-х / pixabay.com

Який колір волосся більше старить жінку - запишіть собі

Якщо говорити про те, який відтінок волосся старить, то в даному випадку можна виділити кілька варіантів.

  • Попелястий

З одного боку природна сивина може мати привабливий вигляд, якщо правильно доглядати за волоссям. Однак якщо ви хочете перекрити її попелястим відтінком, то ефект буде тільки негативним. Вся справа в тому, що він підкреслить всі недоліки.

  • Червоно-рудий

Стилісти досі не знайшли пояснення, чому жінки після 40 віддають перевагу червоно-рудим відтінкам. Насправді вони не мають настільки ефектний вигляд, як вам хотілося б. Більш того, якщо у вас на шкірі є почервоніння або висипання, то червоно-рудий колір волосся зробить їх тільки більш видимими. Тому більше не думайте про те, який колір волосся підкреслює зморшки на обличчі.

Червоно-рудий не виглядає так ефектно, як хотілося б / pixabay.com
  • Чорний

Ще один колір, від якого краще відмовитися після 40. Молоденьким дівчатам він дійсно підходить, проте чим старше ви стаєте, тим більше варто віддавати перевагу більш теплим відтінкам. Тоді ви будете мати ефектний і молодий вигляд.

Чорний колір підходить тільки молоденьким дівчатам / pixabay.com

Звичайно, тільки вам вирішувати, який колір волосся старить обличчя і чи варто його використовувати, проте стилісти рекомендують все ж прислухатися до цих порад. Тоді гарний настрій і прекрасний зовнішній вигляд вам гарантовані.

Вас також можуть зацікавити новини: