Перед нанесенням макіяжу обов'язково очищайте шкіру / фото ua.depositphotos.com

Влітку наносити макіяж стає куди складніше. Шкіра швидко стає жирною, потіє, а косметика просто "стікає" з обличчя. Однак не поспішайте засмучуватися. Ці 3 правила макіяжу допоможуть вам зберегти красу навіть у спеку. Що потрібно робити, щоб косметика не "пливла" - читайте нижче.

Правило 1 - підготовка та догляд за шкірою

Перед нанесенням макіяжу обов'язково очищайте шкіру. Не забувайте про регулярний пілінг, зволожуючі маски і масаж. Навіть найкращий макіяж буде мати поганий вигляд на сухій або проблемній шкірі. 

Безпосередньо перед тим, як ви почнете фарбуватися, нанесіть трохи улюбленого зволожуючого засобу. І не забувайте про захист від сонця. Крем з SPF обов'язковий, він врятує шкіру від старіння.

Відео дня

Правило 2 - навчіться по-новому наносити пудру і тональний крем 

Влітку шкіра швидше потіє, якщо ви любите покращувати тон обличчя BB-кремом або пудрою, спробуйте цей лайфхак. Не потрібно розмазувати засоби по обличчю руками або пензликом. Візьміть б'юті-блендер і змочіть його засобом для фіксації макіяжу.

Після цього наносите крем або пудру "вбиваючими" рухами. Впевнено працюйте блендером і не розмазуйте засіб по шкірі. "Вбивання "допоможе косметиці краще закріпитися на обличчі, а засіб для фіксації макіяжу дозволить одразу ж "запечатати" макіяж. 

Правило 3 - використовуйте спеціальні засоби для закріплення макіяжу

Не всі знають, що влітку варто використовувати спеціальні спреї-фіксатори і мінеральну пудру. Ці засоби закріплюють макіяж, але при цьому не забивають пори. Їх потрібно наносити не тільки наприкінці.

Візажисти радять фіксувати усі етапи макіяжу. Використовуйте спрей після нанесення тонального крему і контуринга. Потім повторіть фіксацію після того, як додасте рум'яна і хайлайтер. І не забувайте про мінеральну пудру - вона прибере зайвий блиск і надійно закріпить весь макіяж.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав найкращі помади на літо. Ці кольори зроблять вас зіркою.

Вас також можуть зацікавити новини: