Левеня, яке вигулювали у нічному клубі Одеси, було врятоване зоозахисниками

Врятоване левеня. Маленький хижак, якого вигулювали в нічному клубі Одеси, нині у безпеці, йдеться в сюжеті ТСН. 

Фото з ним, опубліковані у соцмережах, спричинили у місті скандал. Дитинча дикої тварини серед натовпу, галасу та гучної музики - це знущання, заявили зоозахисники. 

Врешті-решт, левеня опинилося в родині зооволонтерки Зої Тамбовцевої. Нині вся увага - маленькій хижацьці: вранішні підйоми та годування щотригодини. Маленьку самочку, якій нині вже близько 2,5 місяців, назвали Налою. 

Вона цікава та грайлива, як усі діти, вже встигла подружитися з домашным псом, але сторожка і непередбачувана, як справжній хижак. От тільки від м'яса відмовляється та поки що харчується сумішшю для вигодовування цуценят - все по протоколу, який їм надіслали спеціалісти з ЮАР. Крім того, Зоя на постійному зв'язку з ветеринарами.

Виявляється, диких та екзотичних тварин або птахів в Україні легко можна придбати через Інтернет. Зоозахисники кажуть, що нелегальний ринок процвітає: звірів розводять у "чорних" розплідниках, а потім продають.

"Це, очевидно, дуже прибутка справа. Левиця народжує дитину, її в два тижні забирають. Левиця думає, що її дитина загинула, і починає знову вагітняти, знову народжувати. Ці леви довго не живуть. Ми хочемо, щоб в Україні ухвалили закон про заборону розведення диких тварин у неволі", - зазначає Зоя.

Зараз Налу почали готувати до відправлення в Африку, адже в ПАР є заповідник для таких, як вона - врятованих з неволі хижаків. Тварини там живуть під наглядом людей, адже пристосуватися до диких умов вже не можуть, але на природі та серед собі подібних.

Як повідмляв УНІАН, в Одеському зоологічному парку через втручання відвідувачки загинула новонароджена косуля.

07:49, 14.07.2020
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся