Орнітолог зорганізував центр реабілітації для птахів, що постраждали через людську жорстокість

Реабілітаційний центр для птахів, що постраждали через людську жорстокість, організував орнітолог із Кропивницького Станіслав Гужявічус. Першим вихованцем став птах-носоріг, якого чоловік викупив у недбалих господарів. Втім, за кілька місяців зграя суттєво зросла, йдеться в сюжеті ТСН.

Першопрохідець у пташиній родині орнітолога - птах-носоріг Патрік - потребує особливого догляду, адже через особливості будови дзьоба такі птахи не можуть самостійно пити, а соковиту їжу їм доводиться закидати у рота. До такого колишні власники були не готові, тож продали напівживого птаха орнітологу.

"Я їздив по нашим зоопаркам, спочатку намагався його кудись пристроїти. Там є інші види птахів-носорогів, але саме такого, як в мене, я ще не бачив ніде. Тому я його залишив у себе, просто побудував йому великий вольер", - розповідає Станіслав.

З часом, вольєрів побільшило і в них з'явилися нові мешканці. Наприклад, напівлисий папуга Жако, який спочатку жив в ресторані, а потім - у тісній клітці в зоомагазині. Через такі умови утримання птах почав видирати собі пір'я. Тепер він на спеціальній дієті.

Здебільшого у чоловіка живуть папуги та інші дрібні птахи, яких люди спочатку купують, а потім втомлюються від них і перепродають, або ж, що ще гірше, просто випускають на вулиці, де домашні птахи приречені.

Як повідомляв УНІАН, на Закарпатті усім селом рятували самку лелеки, партнер якої загинув під час грози.

08:29, 29.05.2020
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся