Новини ТСН онлайн 16:00 9 травня. Штрафи для ухилянтів. Залужний – посол. Звільнення міністрів

Новини України та світу станом на 16:00 четверга, 9 травня 2024 року, в огляді ТСН спеціально для глядачів YouTube:
- Президент видав указ про призначення Валерія Залужного послом України у Великій Британії. Іншим указом колишнього головнокомандувача звільнено з військової служби. 
- Новим командувачем Сил спеціальних операцій призначений Герой України, бригадний генерал Олександр Трепак.
- Звільнення міністрів. Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра, а Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, яке він очолював, хочуть розділити на два окремі відомства. Також звільнили міністра аграрної політики Миколу Сольського - раніше він отримав підозру від НАБУ в махінаціях з державною землею на майже 300 мільйонів гривень.
- Обстріл Купʼянська на Харківщині. Пошкоджено людські хати та господарчі споруди. Чоловіка та жінку з пораненнями забрали до лікарні. Травми чоловіка виявилися занадто тяжкими - врятувати його не змогли. 
- "Укренерго" закликає українців до ощадливого споживання, надто у вечірні години. І попередили про можливі відключення електроенергії по всій країні. Одразу дві гідроелектростанції повністю виведено з ладу внаслідок вчорашніх російських обстрілів.
- Росіяни малими штурмовими групами прорвались до Красногорівки, але Силам оборони вдалось заблокувати ворога і відрізати його від постачань.
- Штрафи для ухилянтів. Верховна Рада ухвалила законопроєкт про посилення відповідальності за військові правопорушення. Які розміри штрафів за порушення військового обліку очікувати?
- День без повісток оголосили 9 травня в Рівному. У ТЦК обіцяють на вулицях повісток не вручати та по домівках не ходити, хіба хто сам виявить бажання мобілізуватися. Яка мета такої акції?
- У День Європи - великий західний десант прибув до України. 18 країн та понад 300 учасників. У Києві стартував Другий міжнародний саміт міст і регіонів. Хто приїхав і про яку підтримку України домовляються?
- Життя в умовах війни. Повітряна тривога в Києві пролунала просто під час зустрічі президента Зеленського з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою.
- Країна-агресорка РФ провела в Москві парад - під снігом і майже без танків. 
- В Одесі з'явилася Європейська площа - раніше вона звалася Катерининською, і на ній стояв пам'ятник так званим засновникам Одеси і Катерині ІІ зокрема.
- Залаштунки "Євробачення". Що вразило кореспондента ТСН Дмитра Фурдака на святі музики у шведському Мальме?
- Заморозки в травні. Антициклон Томас несе в Україну нічні похолодання всюди, крім Півдня, Закарпаття та Прикарпаття.

16:24, 09.05.2024
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся