Переслідування співробітників Олімпійського коледжу, які беруть участь в протестах проти незаконного розпорядження Кабміну

На початку вересня уряд з подачі тво міністра освіти С.Шкарлета ухвалив незаконне рішення про ліквідацію унікального навчального закладу - Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. Як свідчать наявні документи, це рішення ініційоване рейдерами з метою захоплення 16 га столичної землі під забудову. Процес ліквідації супроводжується протиправним тиском і насиллям щодо студентів та працівників коледжу, які оголосили страйк з вимогою скасувати незаконне розпорядження Кабміну.

24 вересня при спробі рейдерів захопити коледж було побито студентів та викладачів, проти багатьох з них відкрито кримінальні провадження за надуманими звинуваченнями. Попри розгляд справи в суді за позовом профспілки, вимоги народних депутатів щодо припинення ліквідації коледжу, рейдери усляко пришвидшують процес знищення унікальної навчальної і тренувальної бази олімпійців для збірних команд України. Так, силами тітушок 28 жовтня адміністартивна будівля коледжу була захоплена, працівників недопущено до робочих місць, документацію вивезено у невідомому напрямку.

14:29, 04.11.2020
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся