Анонс чотириденного Вікімарафону із написання статей до української Вікіпедії з нагоди її дня народження

Пресконференція ГО «Вікімедіа Україна», на якій буде анонсовано чотириденний Вікімарафон із написання статей до української Вікіпедії з нагоди її дня народження. 

На заході були висвітлені такі питання: Вікімарафон: ідея та історія акції, умови участі; У січні відзначається 20-річчя англійської, 17-річчя української, 13-річчя кримськотатарської Вікіпедії: як працює найпопулярніша онлайн-енциклопедія, виклики та досягнення; Статистика та цікаві факти про відвідуваність, дописувачів, популярні теми в українській Вікіпедії за 2020 рік. 

Вікімарафон — щорічна масштабна акція з написання статей до української Вікіпедії. Вперше проведений 27 квітня 2014 року і був присвячений пам’яті Героя України Ігоря Костенка, дописувача Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві. Ігор Костенко одним з перших висловив і прагнув реалізувати ідею подібної акції. З 2015 року Вікімарафон щорічно проводиться до дня народження української Вікіпедії.  

«Вікімедіа Україна» — громадська організація, що є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроєктів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

12:55, 28.01.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся