Коронавірус: Ресторатори виступають проти штрафів за невакцинованих відвідувачів

Організатори пресконференції: Національна Ресторанна Асоціація України (НРАУ).

Відповідно до постанови КМУ №1236 у червоній зоні заклади ресторанного господарства мають не лише забезпечити 100% вакцинацію працівників, а й здійснювати контроль щодо наявності сертифікатів вакцинації або тестів у відвідувачів. Та  водночас   ресторатори переконані, що заклади не повинні нести адміністративну відповідальність у вигляді штрафів, якщо відвідувачі не матимуть сертифікатів вакцинації або негативних ПЛР-тестів. 

Наразі, штраф ресторанному закладу за відсутність відповідних документів у відвідувачів становить від 34 000 грн до 170 000 грн. Такі штрафи можуть призвести до закриття закладів та втрати робочих місць. Багато закладів харчування не мають змоги перевіряти документи у кожного відвідувача з причин дефіциту кадрів, який виник внаслідок пандемії.

Відповідно замість того, щоб виконувати контролюючу функцію, ресторатори України мають право не обслуговувати гостей без сертифікату про вакцинацію або ПЦР-тесту, але в будь-якому випадку не нести адміністративну відповідальність за таких відвідувачів.

Ресторатори вважають, що взаєморозуміння та довіра є важливими у суспільстві, і пропонують  врахувати це у новій редакції Постанови КМУ, а також при проведенні перевірок органами державної влади.

Ці питання, а також ставлення ресторанного бізнесу України до деяких аспектів взаємовідносин між ресторанами та відвідувачами з огляду на карантинні правила, проблеми та підсумки роботи ресторанного бізнесу у червоних зонах буде обговорено на пресконференції.

16:41, 16.11.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся