Астероїд наближається: сьогодні поряд з нашою планетою пролетить небесне тіло розміром зі стадіон

У НАСА повідомили, що астероїд 2009 PQ1, відкритий у 2009 році, 5 серпня 2020 року пролетить максимально близько від нашої планети - відстань становитиме 3,2 мільйони кілометрів, йдеться в сюжеті ТСН.

Небесне тіло має діаметр до 190 метрів - його розміри можна порівняти з футбольним стадіоном. Цей астероїд вчені відносять до так званої групи "Аполонів" - потенційно небезпечних астероїдів, траси яких перетинають орбіту Землі.

Як повідомляв УНІАН, NASA готується почати будівництво свого найновішого космічного апарата під назвою "Психея". Він буде призначений для дослідження астероїда "16 Психея", чий діаметр складає 226 кілометрів.

Ядро астероїда "16 Психея" дуже схоже на ядро Землі. Це може означати, що "16 Психея" - це серце мертвої планети, яка втратила свої кам'яні зовнішні шари або постраждала від нищівного зіткнення. Велика кількість дорогих металів, наприклад, залізої руди, нікеля та золота, робить астероїд унікальним. Згідно з деякими оцінками, його вартість становить 10 тисяч квадрильйонів доларів.

07:42, 05.08.2020
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся