Синоптикиня розповіла, де в Україні можливий сніг в жовтні / фото УНІАН

Українські Карпати вже засипало снігом, там фіксували і мінусову температуру. Утім в інших регіонах України поки не варто чекати на сильні заморозки та снігопади, розповіла в інтерв'ю "24 каналу" синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, до кінця жовтня сніговий покрив можливий хіба що у північних регіонах країни. Однак і там сніг, за прогнозами, швидко розтане.

"Але і там цей мокрий сніг може бути короткотривалим. Далі, звичайно ж, він буде танути. Тому тенденція все ж таки до більших значень. Втім, не таких високих, як ми звикли протягом вересня чи першої половини жовтня", – зазначила Наталія Птуха. 

Відео дня

Погода в Україні - де вже випав сніг

Перший сніг випав в українських Карпатах 8 жовтня. Опади зафіксували на горі Піп Іван, де знаходиться колишня обсерваторія "Білий слон". Вже 9 жовтня на високогір'ї зафіксували мороз -6°, а також вітер швидкістю 7 м/с. 

16-17 жовтня Карпати знову засипало снігом. Через негода турист з Дніпра не зміг самостійно повернутися з гір. Працівники Державної служби з надзвичайних ситуації врятували його біля підніжжя гори Шпиці.

Рятувальники закликають громадян в туристичних походах врахувати погіршення погодних умов.

Вас також можуть зацікавити новини: