В Аргентині знемагають від страшної спеки / фото REUTERS

Аргентинці масово шукають тінь і намагаються освіжитися у фонтанах через пекельну спеку, яка охопила країну. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, температура в Аргентині підвищується до нестерпних +40 градусів. 

"Все тане, все тане. Усередині країни справи йдуть складніше. Тут, принаймні, є річка і трохи повітря. Там - це пекло",- сказав агентству житель Буенос-Айреса.

Відео дня

В Аргентині проживає близько 45 мільйонів людей, вона є важливим виробником сої, кукурудзи та пшениці.

Сотні людей збираються біля річок і обливаються водою, щоб впоратися зі спекою, оскільки по всій країні оголошено червоний рівень небезпеки через високі температури.

"Навіть кондиціонера недостатньо. Тепло поширюється з даху по будинку, там просто неможливо залишатися. Тому найкраще втекти і пошукати таке місце біля річки, щоб добре провести час з сім'єю", - кажуть місцеві жителі.

Екстремальний спека в Австралії

Наприкінці січня нестерпна спека охопила і Австралію. Температура в деяких районах країни піднімалася до + 42°...+47°. Така погода посилює ризик нових масштабних лісових пожеж, як були у 2019-2020 роках. Тоді для Австралії було так зване "чорно літо", коли лісові пожежі забрали життя 33 людей, 3 мільярдів тварин і трильйонів безхребетних.

Вас також можуть зацікавити новини: