Влітку буде час і для спеки, і для прохолоди, каже синоптик / фото Susann Mielke, Pixabay

Червень цього року буде трохи теплішим за норму, що відображає тенденцію зростання середніх температур в останні роки. Про це в коментарі NV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"Останні роки світова тенденція полягає в тому, що влітку дедалі більше днів із високими значеннями температури, а літні місяці дедалі частіше б'ють температурні рекорди - як у нас, так і в багатьох країнах, і загалом у північній півкулі така тенденція зберігається", - пояснює синоптик.

У червні середні температури повітря в Україні очікуються в межах від +19 до +23 градусів, що на півтора-два градуси тепліше за кліматичну норму. У гірських районах традиційно буде дещо прохолодніше - у межах від +16 до +19 тепла.

Відео дня

Загалом це літо чергуватиме періоди спеки з періодами приємної прохолоди, каже Птуха.

Погодна ситуація в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, на Україну рухається пилова хмара з Прикаспійської низовини. В Укргідрометцентрі кажуть, що погіршення якості повітря слід очікувати у вівторок і середу.

Також ми розповідали, що метеорологічна весна, яка розпочалася 24 січня і тривала 115 днів, закінчилася. Стійкий перехід середньодобової температури повітря вище позначки +15°С відбувся 18 травня, що й знаменує початок метеорологічного літа.

Вас також можуть зацікавити новини: