Яким буде початок літа в Україні? / фото Aditya Kumar / Pixabay

Цей тиждень потішить українців справжньою літньою погодою. Температура повітря підніметься ще вище, проте дощі також йтимуть частіше.

Про це розповіла синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха в інтерв'ю NV. "У більшості областей найближчими днями вночі в межах +10...+17, а в денні години +20...+27", - каже вона.

До кінця травня і в перший день червня очікується до +29 градусів. Найспекотніше буде на сході країни - температура підніметься до +30, а в останні дні травня - на початку червня - до +32. Також на теплу погоду варто чекати жителям південних і більшості центральних областей.

Відео дня

Уже 31 травня денна температура опуститься до +20...+26. Найпрохолодніше, як зазвичай, буде в Карпатах: вночі +7...+12, а вдень - не вище +20. 28 травня очікуються короткочасні дощі в південній частині України, Вінницькій, Кіровоградській, а вдень і в західних областях. Синоптик зазначає, що йдеться про літні дощі, місцями з грозами.

29-30 травня опади пройдуть у більшості областей. На 31 травня та 1 червня прогнозують дощі з грозами практично по всій країні, крім східних регіонів.

У Києві та області з 28 травня вночі +14...+17, вдень до +28. Уже 30 травня через короткочасні дощі та грози очікують на свіжішу погоду - не більше +22...+24. "31 травня у нас майже скрізь [по Київській області] короткочасні дощі та грози, а 1 червня тільки місцями", - зазначила вона.

Нічна температура повітря в ці дні в регіоні залишиться в межах +12...+17, а денна - до +25 31-го травня і до +28 1-го червня.

Погода в Україні: останні новини

Раніше Птуха повідомила, що сьогодні і завтра в Україні варто чекати на пилову хмару з Прикаспійської низовини.

В Українському гідрометеорологічному центрі також дали прогноз погоди на 28 травня. За даними синоптиків, сьогодні в Україні спостерігатиметься мінлива хмарність.

Вас також можуть зацікавити новини: