Погода у червні - прогноз на місяць / фото Alexа, Pixabay

Червень 2024 в Україні буде теплішим, ніж зазвичай. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

"Середня місячна температура повітря передбачається 19-23°, в гірських районах 16-19° тепла, що на 1.5-2° вище за норму", - кажуть синоптики.

Щодо опадів, то, за даними фахівців, їх очікується у межах кліматичної норми. Місячна кількість опадів очікується 49-90 мм, а в Карпатах та місцями на Прикарпатті 117-171 мм.

Відео дня

Яким буде прийдешнє літо в Україні - прогноз метеоролога

Червень в Україні може бути на один-два градуси тепліший за норму. При цьому найбільш аномальною температура може бути на заході України, а також на південному сході. Також у червні 2024 дуже імовірний дефіцит опадів на всій території України. Про це в коментарі  Погода УНІАН розказала кандидат географічних наук, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух.

У липні, за її словами, температура також може бути вищою на два градуси за кліматичну норму. Загалом липень та на початок серпня, ймовірну, будуть найспекотнішим часом прийдешнього літа. Але взагалі, за даними експерта, літо 2024 очікується тепле, без значних аномально високих температур.

Вас також можуть зацікавити новини: