Потужна спека йде до України з Близького Сходу / фото ua.depositphotos.com

До кінця тижня температура поступово підвищиться по всій Україні. Подекуди стовпчики термометрів показуватимуть +35°...+38°. Причиною такого потепління стане спекотне повітря з Близького Сходу. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Погода 3 серпня

У четвер, за даними синоптика, в Україні на тлі поля підвищеного тиску істотних опадів не передбачається, лише вдень на крайньому заході країни можливі невеликі грозові дощі. Вітер буде переважно південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +15…+20 °С, вдень +28…+33 °С, у південних та східних областях до +35 °С.

Погода 4 серпня

Перед вихідними на всій території України очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, вдень підвищиться до +29…+34 °С, у центральних та південних областях розжарить до +32…+37 °С. Лише у західній частині буде трохи свіжіше, +24…+29 °С.

Відео дня

Погода на вихідні

"У суботу та неділю, 5-6 серпня, у зв'язку із надходженням сухого спекотного повітря з Близького Сходу, температурне тло в Україні суттєво підвищиться", - каже синоптик.

Нічна температура, за його даними, коливатиметься в межах +19…+24 °С, вдень стовпчики термометрів досягнуть позначок +33…+38 °С, у західних областях +27…+32 °С. Суттєвих опадів не передбачається.

Спека в Україні - що відомо

За даними синоптика Наталки Діденко, підвищення температури очікується вже наприкінці цього тижня. За її даними, лише західні області України зможуть уникнути сильної спеки.

Про зміну погоди в Україні попереджає й Укргідрометцентр. Синоптик Наталія Птуха пояснила, що в Україні будуть змінюватися повітряні потоки. Через це до нас надходитиме більш тепла повітряна маса з південних широт. Це і зумовить підвищення температури у багатьох областях.

Вас також можуть зацікавити новини: