В Україну мчить потужна спека / фото depositphotos.com

В Україну заходить сильна спека. Підвищення температури очікується вже наприкінці цього тижня. Місцями буде до +40°. Про це попереджає синоптик Наталка Діденко.

"Увага! В Україну йде сильна спека! У кінці тижня, впродовж 4-6 серпня, температура повітря у більшості областей кусатиме 32-39 градусами, на сході та півдні, ймовірно, буде до +40!" - повідомила вона.

За її даними, найближчими днями також очікується висока температура на півдні та сході України. "Але все ж до сильної спеки треба готуватися більшості українських громадян наприкінці тижня", - уточнила синоптик.

Відео дня

Вона додала, що лише західні області України зможуть уникнути сильної спеки.

В Україну мчить спека - що відомо

Про зміну погоди в Україні попереджає й Український гідрометцентр. За його даними, на початку поточного тижня періодично ще дощитиме, але згодом опади припиняться.

З середи, 2 серпня, очікується підвищення температури. Так, за даними синоптиків, вже перед вихідними температура вночі становитиме16-22°, на узбережжі морів - до 25°; вдень у більшості регіонів стовпчики термометрів покажуть 28-34°. Водночас у південній частині, східних та центральних областях місцями очікується нестерпна спека до 35-37°.

Вас також можуть зацікавити новини: