В Украъну йде сильна спека / фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом погода в Україні змінюватиметься. На зміну дощам прийде суха та спекотна погода, подекуди не виключені навіть тропічні ночі, коли температура навіть у темний час доби буде доволі високою. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, сьогодні, 2 серпня, з заходу до нас прийде новий атмосферний фронт. Впродовж доби він буде у західних областях, в денні години - також у північних, місцями захопить і центральні області. Його вплив проявлятиметься у вигляді короткочасних дощів, місцями з грозами. "В окремих районах навіть може бути град та шквали 15-20 м/с. Цей фронт буде більш активний, ніж попередній", - зауважила синоптик.

Надалі, 4 та 5 серпня, в Україні переважатиме вже суха та спекотна погода. Лише у західних областях окремі короткочасні дощі та грози, але температура всюди буде підвищуватися.

Відео дня

"Чому такі підвищення? Це тому, що у нас будуть змінюватися повітряні потоки. І, відповідно, до нас буде надходити більш тепла повітряна маса з південних широт. Це зумовить підвищення температури у багатьох областях", - пояснила Наталія Птуха.

За її даними, 2 та 3 серпня на переважній частині України вночі ще будуть свіжі +14…+19, вдень +25…+30. В західних областях 2 числа навіть +25…+26 - за рахунок того, що там будуть дощі. "Але південний схід вже відчує спеку повною мірою: там вночі +18…+23, а вдень +28…+33", - прогнозує фахівець.

А з 4 серпня вже по всій території України вночі очікується +16…+22, на узбережжі морів навіть до +25 в нічні години - це вже тропічні ночі.

"В денні години по країні +28…+34, а в південній частині, східній і подекуди в центральних областях місцями навіть +35…+37. Очікуємо на спекотну погоду. Відповідно, українцям треба бути до цього готовим, особливо тим, хто метеозалежний", - попередила синоптик.

Погода у серпні - прогноз синоптика

Серпень 2023 в Україні може стати найспекотнішим літнім місяцем. За прогнозом Наталії Птухи, середньомісячна температура може бути вища за кліматичну норму на 2 градуси, в той час як попередні 2 місяці були на 1-1,5 градуси спекотнішими за цим показником. "І ми вже бачимо, що таких високих температур, які зараз прогнозуємо на першу декаду серпня, в липні і в червні не було", - сказала синоптик.

Вас також можуть зацікавити новини: