Прогноз погоди в Україні на грудень / фото Anna, Pixabay

Цього року погода у грудні в Україні очікуєтья нестабільною. На початку місяця буде холодно, але сонячно та без опадів. А у другій декаді очікується сильне потепління та потужні опади у вигляді снігу та дощів. Такий прогноз на грудень оприлюднив народний синоптик Станіслав Щедрін.

"Перша декада грудня в Україні пройде з морозною та сонячною погодою, температура повітря коливатиметься в межах -5...-14 ночами та до -2...-6 вдень", - спрогнозував він.

Проте, за словами народного синоптика, згодом погода зміниться: нагрянуть опади, а замість морозів прийде тепло.

Відео дня

"Вся друга декада грудня пройде навпаки з відносно сильним потеплінням, потужними снігопадами та дощами", - розказав він.

Погода у грудні

Те, що погода у грудні буде настабільною, підтверждує й синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, цого року погода у грудні очікується мінливою, з незначним сніговим покривом та чергуванням морозів та відлиг. За його даними, перша половина грудня проходитиме під впливом малорухомого антициклону арктичного походження. Проте, приблизно з 14-16 грудня, синоптичні процеси над Європою зазнають суттєвих змін. "Ймовірно, що друга половина грудня відзначиться в Україні як аномально тепла з переважанням вологих повітряних потоків із південного заходу", - каже синоптик.

В Укргідрометцентрі прогнозують, що у більшості областей України середня місячна температура у грудні буде у межах норми. Кількість опадів також очікується у межах кліматичної норми.

Вас також можуть зацікавити новини: