На заході України очікуються підтоплення / фото УНІАН, Олександр Синиця

14 та 15 липня на заході України очікуються підтоплення. Про це попереджає Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, внаслідок очікуваних значних дощів, очікується підвищення рівнів води над поточними рівнями.

Зокрема, ускладнення ситуації очікується на рiчках суббасейну Сяну та басейну Днiстра у Львівській та Івано-Франківській областях. За даними синоптиків, мiсцями відбуватиметься затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, можливе часткове затоплення господарських об'єктiв прирічкової інфраструктури (І рiвень небезпеки - жовтий).

Відео дня

"В межах Iвано-Франкiвської області мiсцями досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих населених пунктiв (ІІ рiвень небезпеки - помаранчевий)", - йдеться у попередженні.

На рiчках суббасейнiв Прута та Сiрету вода підійметься на 0,5-1,5 м. В Чернівецькій області в с. Петрашi Вижницького району можливе затоплення дiлянки грунтової автодороги, в с. Глинниця Чернiвецького району - часткове затоплення тимчасової переправи через р. Прут (І рiвень небезпеки - жовтий).

"В мiсцях проходження сильних злив очікується формування значного схилового та мiсцевого стоку, в гiрських районах iснує загроза формування селевих потокiв ( ІІ рiвень небезпеки  - помаранчевий)", - попереджають в Укргідрометцентрі.

В Україні оголосили попередження через підтоплення / фото Укргідрометцентр

Негода в Україні

У Львівській області потужні дощі наробили лиха - постраждали Стрий та Дрогобич

У стрию вулиці перетворилися на річки, а вітер був настільки потужний, що згинав дерева. У Дрогобичі зливові дощі затопили десятки підвалів та житлових будинків, а також присадибні ділянки та лікувальні заклади.

Вас також можуть зацікавити новини: