В Україні очікується коротке бабине літо / фото pixabay.com

В Україні на вихідних очікується коротке бабине літо. Загалом, 14 та 15 жовтня очікується переважно тепла погода, місцями з дощами та ранковими туманами. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"Внаслідок надходження повітряних мас із південного заходу Європи, в нашій країні спостерігатиметься коротке бабине літо, коли денні температури місцями перевищать 20-градусну позначку", - пояснив синоптик.

За його словами, помітно теплішими стануть і ночі. У південних, східних і центральних областях не виключені тумани в нічні та ранкові години, які характерні для середини осені. Однак, поступова зміна атмосферної циркуляції призведе до зниження температури повітря в неділю у західних і північно-західних областях, яке на початку наступного тижня пошириться на всю територію нашої країни.

Відео дня

"Таким чином, період теплої комфортної погоди протримається лише 2-4 дні. За весь осінній період буває по 2 - 3 бабиних літа, тому цілком ймовірно, що погода нам ще подарує сонячні і теплі дні до кінця місяця", - розказав синоптик.

Зміна погоди в Україні

Про те, що наприкінці тижня у низці областей похолоднішає та пройдуть дощі, свідчать й дані Погода УНІАН. Очікується, що субота буде теплою, а зниження температури розпочнеться 15 жовтня. На заході України пройдуть дощі, а температура знизиться до +13°...+16°. 

Вас також можуть зацікавити новини: