В Україну йде потужна спека / фото REUTERS

Найближчими вихідними в Україні очікується сильна спека. Подекуди температура підійматиметься до +37°.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, 23 та 24 липня на всій території України очікується підвищення температури на 4-6 градусів внаслідок надходження пекельної повітряної маси з південної Європи та країн Балканського півострова.

Відео дня

"Суттєвих опадів не очікується, а денна температура підвищиться до +28…+33 °С, у південних та західних областях ще спекотніше: +32…+37 °С", - попередив синоптик.

Нагадаємо, Західну Європу накрила ще більш виснажлива спека, ніж напередодні, а в Британії побито температурний рекорд - метеорологи називають ситуацію "температурним апокаліпсисом". Розпечені потоки повітря рухаються на північ європейського континенту. У Франції та Великобританії випущені попередження з чіткими рекомендаціями населенню.

У Франції палахкотять лісові пожежі, через які понад 30 тис. людей були евакуйовані. На півночі Іспанії температура досягла 43 градусів за Цельсієм. У країні порушено залізничне сполучення. Також горять ліси в Португалії та Греції. 

Днями в Португалії була зафіксована рекордна для липня температура +47°С. У країні оголошено найвищий рівень пожежної загрози. Португальська влада боїться повторення 2017 року, коли тільки в лісових пожежах загинули 66 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: