Листопад в Україні буде в межах кліматичної норми / Фото ua.depositphotos.com

Цього року температура та кількість опадів у листопаді буде у межах кліматичної норми.

Про це йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

"Середня місячна температура передбачається 1-7° тепла, що близько до норми", повідомили синоптики.

За їх прогнозом, місячна кількість опадів у листопаді очікується на рівні 31-61 мм, в гірських районах 64-96 мм, що також в межах норми.

Зазвичай, за даними Укргідрометцентру, середня місячна температура у листопаді складає 0-4°, на Закарпатті та півдні країни місцями 5-9° тепла.

"Абсолютний мінімум температури повітря - 15-24° морозу, у північних, східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в гірських районах місцями 25-31° морозу, на півдні Криму та Одещини 8-13° морозу", - розказали вони.

Читайте такожКілька днів холоду, а потім потепління: яким буде останній тиждень жовтня (карта)

Водночас абсолютний максимум температури повітря у листопаді становить 16-24° тепла; у Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях та в Криму місцями 25-29°.

Середня місячна кількість опадів у листопаді складає 35-63 мм; в Карпатах, горах Криму та на Закарпатті - місцями 70-108 мм (на високогір′ї до 135 мм); у Луганській, Дніпропетровській областях, на Прикарпатті та півдні країни - місцями 29-34 мм.

За даними Укргідрометцентру, листопад - це перехідний місяць від осені до зими - пора передзим′я, що починається після стійкого переходу середньої добової температури через +5° у бік зниження.

Нагадаємо, сьогодні, 25 жовтня, в Києві закінчився безморозний період. В столиці вперше цієї осені температура повітря знизилась до -0,5º.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: