Президент анонсував розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу української мови / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко пообіцяв найближчим часом підписати указ про розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу української мови.

Про це президент написав у Twitter.

«Найближчим часом підпишу указ про розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу рідної української мови. Попереду – десятиліття української мови в Україні, протягом яких позитивні зміни мають стати незворотними!», - зазначив він.

Відео дня

Разом з тим президент додав, що у той же час мусить дбати про те, аби законодавчі ініціативи залишали широкий простір для реалізації прав тих громадян України, чиєю рідною мовою чи мовою спілкування є російська, кримськотатарська та інші мови.

Читайте такожКСУ пояснив, чому "мовний закон" Ківалова-Колесніченка визнано неконституційним

«Кожен має пройти свій шлях до мови, як, для прикладу, двадцять років тому зробив це я. Моя українська – мій свідомий вибір повернутися до рідної мови, зроблений вже в доволі зрілому віці», - підкреслив Порошенко.

Глава держави зазначив, що боротися за українську мову - це не лише вигукувати гасла та висувати вимоги до влади.

«Це значить купувати україномовні книги, передплачувати україномовні газети, віддавати перевагу україномовним версіям сайтів, і головне – говорити нею, говорити, і ще раз говорити»,- написав він.