В ОБСЄ розповіли, чому конфлікт на Донбасі досі триває / osce.usmission.gov

Тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан назвав чотири причини триваючого на Донбасі конфлікту.

Про це він розповів під час засідання ОБСЄ, реагуючи на виступ російської делегації, повідомили на сайті Організації.

Читайте такожУкраїна нагадала спостерігачам ОБСЄ на виборах у РФ про статус окупованого Криму

Відео дня

"У світлі одного з коментарів, зроблених поважним російським колегою, стосовно спеціального представника Волкера та заяви російського делегата стосовно того, що призвело до конфлікту на сході України. Я хотів би виділити чотири простих моменти.

Що призвело до нинішнього конфлікту на сході України, так це порушення Росією територіальної цілісності України. Що призвело до нинішньої кризи в Україні, так це порушення Росією сувернітету України. Що призвело до нинішнього конфлікту в Україні, так це порушення Росією незалежності України. Що призвело до нинішнього конфлікту в Україні ... і продовжує бути однією з найбільших загроз для регіональної стабільності та безпеки, так це неодноразові та постійні порушення Росії ... найважливіших основних принципів та комітетів ОБСЄ", - заявив Кіман.

Як повідомляв УНІАН, тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) у п’ятницю, 2 березня, оголосила про повне та безстрокове припинення вогню на Донбасі, починаючи з 5 березня. Однак бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО на Донбасі.