За словами Парубія, в законопроекті є «цілий ряд новацій» / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій очікує на експертну оцінку Представництва НАТО в Україні законопроекту по національну безпеку (№8068).

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

Парубій зауважив, що зазначений законопроект розглядає Комітет з питань безпеки і оборони. «На сьогодні ще немає рішення комітету. Але я як голова парламенту так само очікую і аналізу, експертної оцінки представництва НАТО, зокрема, і представництва НАТО тут, в Україні, для того, щоб максимально врахувати і професійні позиції комітету, але також максимально врахувати пропозиції НАТО, бо цей закон є важливим кроком і важливим законом для інтеграції України в НАТО»,- сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїні для повного членства в НАТО необхідно завершити чимало реформ - нардеп

Парубій підкреслив, що, як тільки буде рішення профільного комітету, він ініціюватиме, щоб зазначений законопроект «якнайшвидше був в порядку денному, ми почали дискусію щодо нього спочатку в першому читанні, а потім між першим і другим читанням».

Він нагадав, що в законопроекті є «цілий ряд новацій», зокрема, щодо цивільного міністра оборони, збільшення цивільного контролю над сектором оборони.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого президент Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 17 січня 2018 року «Про проект закону «Про національну безпеку України».

У рішенні зазначається, що, розглянувши відповідний проект закону, РНБО вирішила його схвалити і пропонує президентові внести на розгляд парламенту.

28 лютого проект закону про національну безпеку України (№8068) був зареєстрований у Верховній Раді.

Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони планує розглянути зазначений законопроект 14 березня.