Штайнмайєр наголосив на важливості «нормандського» процесу  / УНІАН

Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається на активізацію переговорів у «нормандському» форматі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час спільної з президентом України Петром Порошенком прес-конференції у Києві.

«Що стосується ситуації на сході України, то я сподіваюся все таки, що після тих переговорів, які ми мали в Берліні, які ви провели із федеральним канцлером (Ангелою Меркель), президентом Еммануелем Макроном у Аахені. Я думаю, що всі ці переговори, і розмова канцлера (з президентом РФ Володимиром Путіним) у Сочі сприятимуть активізації «нормандського» процесу», - сказав він.

Відео дня

Штайнмайєр наголосив на важливості «нормандського» процесу для уникнення подальшої ескалації ситуації на Донбасі та на виконанні Мінських домовленостей.

Читайте такожМакрон заявив про необхідність роботи «нормандського формату» задля досягнення «нових компромісів»

Як повідомляв УНІАН, 10 травня Порошенко заявив про узгодження та координацію кроків з канцлером Німеччини Меркель і президентом Франції Макроном щодо проведення зустрічі в «нормандському форматі» найближчим часом, найімовірніше - в Парижі.

11 травня Порошенко повідомив, що така зустріч може відбутися на початку червня.

Порошенко заявляв, що його переговори з канцлером Німеччини і президентом Франції у німецькому Аахені 10 травня були необхідні, щоб «дотиснути» Росію в питанні розгортання миротворчої місії на Донбасі і виведення окупаційних військ з території України.

Сьогодні, 29 травня, Порошенко заявив, що 1 червня заступник глави його адміністрації виїжджає до Берліна для підготовки зустрічі лідерів країн «нормандського формату».