На сайті президента зявився указ про звільнення Горащенкова / dif.org.ua

Президент України Петро Порошенко звільнив Олексія Горащенкова з посади свого помічника.

Відповідний указ президента №198/2018 оприлюднено на сайті глави держави.

Читайте такожАктивісти подали до суду на Порошенка через призначення Жебрівського аудитором НАБУ

Відео дня

«Увільнити Горащенкова Олексія Миколайовича від виконання обов’язків помічника Президента України (поза штатом)», - йдеться в указі від 7 липня.

Про причини звільнення не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що керівництво і члени агентства фальсифікують результати перевірок електронних декларацій.

Соломатіна стверджувала, що нібито працівників НАЗК викликали до Адміністрації президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки електронних декларацій.

«Мене особисто з двома колегами викликали до Адміністрації президента у вересні цього року - так званий куратор щодо НАЗК пропонував, щоб усі перевірки, проекти рішень, які будуть винесені на засідання, в першу чергу розглядалися у Адміністрації президента, а потім вже на засіданнях НАЗК», - сказала Соломатіна. За її словами, вона відмовилась від цієї пропозиції.

Згодом Саламатіна оприлюднила скріншоти переписки із людиною, якою, за її словами, є перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента та «куратор НАЗК» Олексій Горащенков.

Загалом вона опублікувала три дописи зі скріншотами можливого спілкування з представником АПУ. Згідно зі знімками, людина, яка підписана як «Олексій Гор», заявляє про необхідність, зокрема, «якнайшвидше починати атаку на Юлю і Рабін...ча», просить передати «три варіанти по грузину, як домовлялися», а також доповісти президенту про її звільнення.

Порошенко призначив юриста та дипломата Олексія Горащенкова на посаду в АП у 2014 році. На  той час він був співробітником Міністерства закордонних справ України.