Соломатіна звинувачує НАЗК у фальсифікації перевірок е-декларацій / фото УНІАН

Колишній голова департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна оприлюднила скріншоти переписки із людиною, якою, за словами автора допису, є перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента та «куратор НАЗК» Олексій Горащенков.

Читайте такожГолова НАЗК Корчак запідозрила Соломатіну у крадіжці документів

Відповідний допис вона зробила на власній сторінці у Facebook.

Відео дня

«Якщо у когось ще є сумніви щодо існування куратора за НАЗК в Адміністрації президента або сподівання, що СБУ забезпечить неупереджений розгляд справи за заявою викривачів з НАЗК, почитайте фрагменти моєї переписки у WhatsApp з Олексієм Горащенковим. Тож, я боюся за своє життя і здоров'я. Особливо після нападу на Ларису Гольник. Утім, краще я опублікую це зараз, ніж буду чекати, поки до мене прийдуть «ввічливі люди» з департаменту «К». Ніхто не зацікавлений це розслідувати, нехай хоч громадськість знає, що відбувається. Нижче - фрагмент переписки з паном Горащенковим про моє звільнення», - написала Соломатіна.

Загалом вона опублікувала три дописи зі скріншотами можливого спілкування з представником АПУ. Згідно зі знімками, людина, яка підписана як «Олексій Гор», заявляє про необхідність, зокрема, «якнайшвидше починати атаку на Юлю і Рабін...ча», просить передати «три варіанти по грузину, як домовлялися», а також доповісти президенту про її звільнення.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Соломатіна заявила, що керівництво і члени агентства фальсифікують результати перевірок електронних декларацій.

Читайте такожЄврокомісар жорстко розкритикував Україну за невиконання домовленостей, які були умовою надання безвізу

Соломатіна стверджувала, що нібито працівників НАЗК викликали до Адміністрації президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки електронних декларацій.

«Мене особисто з двома колегами викликали до Адміністрації президента у вересні цього року - так званий куратор щодо НАЗК пропонував, щоб усі перевірки, проекти рішень, які будуть винесені на засідання, в першу чергу розглядалися у Адміністрації президента, а потім вже на засіданнях НАЗК», - сказала Соломатіна. За її словами, вона відмовилась від цієї пропозиції.

Соломатіна також стверджувала, що написала заяву про звільнення і перебуває на лікарняному.

У НАЗК, в свою чергу, заявили, що Соломатіна – колишній працівник Нацагентства, а поширена нею інформація є недостовірною, а також звинуватили її в «спробі дискредитувати успішно розпочату антикорупційну реформу в Україні».