Андрій Полтава зазначив, що у блогерів доступу до телевізора немає / фото rusbase.vc

Україна програє Росії в інформаційній війні, оскільки люди з проукраїнською позицією переважно не мають доступу до телебачення.

Про це відомий блогер, засновник "Вата шоу" Андрій Полтава розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Зазначається, що у відомого російського пропагандистського телеканалу Russia Today трансляція йде на 22 мовах по всьому світу, в той час як в Україні всі телеканали належать не проукраїнським власникам.

Відео дня

Читайте такожУ Вашингтоні російський фейк про постачання Україні несправних Javelin назвали "найгіршим прикладом пропаганди"

"Що я, блогер, навіть за тієї популярності, яку маю в мережі на сьогодні, можу зробити проти того ж Шарія, у якого явно російська підтримка і цілий відділ на нього працює, готує матеріали? А мені канал постійно видаляють, видаляють відео, постійні скарги. Інформаційний опір у нас дуже слабкий, незважаючи на те, що повно блогерів з'являється, але аудиторія дуже маленька. Вибори в Україні будуть не в соцмережах, а в реальності. В реальності ж люди дивляться телевізор, а доступу до телевізора немає у блогерів. І ми не можемо показати справжню картину, що думають росіяни про українців", - підкреслив блогер.

За його словами, спочатку він хотів піти працювати в Міністерство інформаційної політики України.

"Думав, що покличуть консультантом яким-небудь. Карний розшук у Великобританії як утворився: людей набирали із злочинців, з тих, хто розуміє, як влаштований злочинний світ. А у нас інформаційною війною займаються люди, які взагалі ніколи до неї не були причетні. Я думав, що могли б зібрати активних українських блогерів, дати їм можливість вийти на канали, але державі, напевно, це не дуже потрібно", - зауважив Андрій Полтава.