Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського Патріархату / фото УНІАН

Представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл заявляє, що почалася перша частина імплементації Томосу про надання автокефалії Українській православної церкви.

Про це він сказав на під час зустрічі з президентом Петром Порошенком в Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами митрополита, делегації Вселенського патріархату під час візитів до інших автокефальних православних церков "офіційно інформували їх про рішення Вселенського Патріархату, і зверталися з проханням, щоб вони погодилися об'єднатися за цією процедурою".

Відео дня

Читайте такожПорошенко подякував Вселенському патріарху за слова: "Україна не є канонічною територією РПЦ"

"Це перша частина імплементації, яка вже почалася і ми завжди, ми цього не приховуємо, відкрито приймаємо тих, хто відвідує також Його Святість для обговорення наступного кроку", - додав Еммануїл.

Делегація Константинопольського патріархату передала Порошенку послання Варфоломія, в якому він говорить, що Константинопольська церква взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України.

Раніше в Константинопольському патріархаті заявляли, що Варфоломій у питанні надання томосу про автокефалію Українській православній церкві має намір координувати свої дії з іншими помісними церквами світу.