Порошенко заявив, що Кремль спробує втрутитися у вибори / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони передбачити окреме засідання щодо протидії втручанню Російської Федерації в вибори.

Про це глава держави заявив на своїй сторінці в Facebook.  Він додав, що Україна має бути готова до "протидії гібридним викликам".

Читайте такожТурчинов порівняв ідею референдуму на Донбасі з лекцією для колорадських жуків

Відео дня

"У наступному році нас, Україну, і багатьох наших партнерів очікують важливі вибори, які визначатимуть темпи і якість нашого розвитку і взаємодії на середньострокову перспективу. І в Києві, і в Брюсселі, і в Вашингтоні, та й в абсолютній більшості західних столиць немає жодних сумнівів про підготовку Кремлем масштабних втручань у виборчі процеси, щоб зламати небезпечну для агресора європейську єдність та солідарність з Україною, внести розкол у трансатлантичний альянс та підтримати популістичні, націоналістичні та євроскептичніполітичні сили. Домовились з лідерами ЄС та США тісно координувати наші зусилля та взаємодіяти на всіх рівнях. Доручаю Раді національної безпеки і оборони України передбачити окреме засідання щодо протидії втручання у вибори", - заявив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключає, що Російська Федерація може вдатися до агресивних військових дій, якщо їй не вдасться вплинути на результати виборів в Україні.