Тетяні Москальковій можуть заборонити в'їзд до України / фото Радио Свобода

Російському обмудсмену Тетяні Москальковій можуть заборонити в'їзд на тереторію України через її візит до Керчі.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. Вона зазначила, що пропонувала Москальковій разом відвідати анексований Крим через теракт у керченському коледжі, але російський омбудсмен пропозицію проігнорувала і приїхала до Керчі, порушивши українське законодавство.

Читайте такожУкраїнців закликали готуватися до повторення керченської трагедії

Відео дня

"Омбудсман РФ приїхала сьогодні в Керч, черговий раз порушивши правила перетину українського кордону. За такі дії їй було заборонено в’їжджати до України. Обмеження були зняті Президентом України задля виконання домовленостей з Президентом РФ щодо взаємних та синхронних відвідувань ув’язнених. Порушення законодавства України Омбудсманом РФ може спричинити нову заборону в’їзду її до України та поставити під загрозу взаємні відвідування", - написала Денісова.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня під час телефонної розмови президент України Петро Порошенко і президент РФ Володимир Путін домовилися, що омбудсмени України і Росії Денісова і Москалькова відвідають українців і росіян, ув‘язнених в обох країнах. Для цього Порошенко скасував заборону на в'їзд Москалькової до України. При цьому домовленості щодо відвідування політв'язнів не були виконані з російської сторони.