Олександр Вельбівець очолив Черкаську ОДА / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко звільнив Юрія Ткаченка з посади голови Черкаської облдержадміністрації та призначив на цю посаду голову Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з активом Черкаської області.

Президент подякував Юрію Ткаченку за успішну роботу на посаді голови Обласної державної адміністрації.

Відео дня

Читайте такожКабмін погодив звільнення голів чотирьох ОДА

«Я зараз хотів би виконати ту місію, в тому числі задля якої я сьогодні з вами. Перш за все, я хотів би подякувати Юрію Ткаченку. У нас з ним була дуже серйозна робота. Коли він поступав на роботу голови ОДА, я ще не був президентом, але зараз ми домовилися, що в нього буде інша, дуже відповідальна ділянка роботи», - сказав він.

За словами Порошенка, новий голова ОДА Вельбівець представлення не потребує. «Він ще трохи хвилюється, але він має підтримку президента, громадськості, і вибір правильний», - додав він.

Також Порошенко вручив Олександру Вельбівцю посвідчення голови Черкаської облдержадміністрації.

Довідка УНІАН. Вельбівець народився у 1976 році у смт Лисянка Черкаської області.

У 1998 році закінчив Український транспортний університет, а в 2004 році - Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю "державне управління".

У 2005-2006 роках - перший заступник голови Лисянської райдержадміністрації. Був Лисянським селищним головою з березня 2006-го по липень 2010 року. З квітня 2014 року по лютий 2015 року - голова Лисянської РДА.

Був обраний депутатом Черкаської обласної ради VII скликання від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

З 20 листопада 2015 року до 20 листопада 2018 року - голова Черкаської обласної ради.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент України Петро Порошенко звільнив Олександра Горгана з посади голови Київської обласної державної адміністрації та призначив на цю посаду Олександра Терещука