Українці залишаться в СІЗО Москви до 24 січня 2019 року \ Фото УНІАН

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 19 грудня залишив під арештом захоплених 25 листопада біля берегів Криму українських військових - старшого матроса буксира «Яни Капу» Володимира Варімеза, старшого матроса катера «Нікополь» Андрія Оприска і мічмана «Яни Капу» Юрія Будзила.

Читайте такожВолкер: усі добре розуміють, що РФ є агресором щодо українських військових моряків

Про це повідомляє Крим.Реалії. При цьому всім трьом скоротили термін утримання під вартою на один день через нібито допущену раніше технічну помилку.

Відео дня

Таким чином, українці залишаться в СІЗО Москви до 24 січня 2019 року.

На даний момент суд продовжує розглядати апеляції на арешт ще двох захоплених українських військових.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксира «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».