Здобуті докази буде використано у справах проти Росії в міжнародних судових інстанціях \ фото УНІАН

Генеральна прокуратура України знайшла чергові докази фінансування Росією незаконних збройних формувань на території Луганщини.

Читайте такожПутін не спростував інформацію про найманців Вагнера на Донбасі: "мають право працювати"

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури. «Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення з боку Збройних сил Російської Федерації, а також підпорядкованих їм терористичних організацій «ЛНР», «ДНР» законів та звичаїв війни, вкотре процесуальним шляхом задокументовано факти фінансування Росією тероризму на тимчасово окупованій території Луганської області», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Так, в районі села Лобачеве Новоайдарського району Луганської області (перебуває під контролем ЗСУ) та селі Жовте Слов’яносербського району Луганської області (підконтрольне терористичній організації «ЛНР») виявлено схованку, яка за всіма ознаками облаштована диверсійно-розвідувальними групами ворога.

У ній зберігалися два продуктові набори для військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, один реактивний піхотний вогнемет «Шмель» та інші вибухонебезпечні предмети, виробником яких є РФ.

«Здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних судових інстанціях. Активна робота Генпрокуратури України на відповідному напрямі триває», - додали у відомстві.