Бойовики відмовились від своєї ж пропозиції / фото УНІАН

Представники окремих районів Луганської області відмовились міняти 8 українців, ув'язнених в Росії, на 33 людини, ув'язнені в Україні, бо отримали "наганяй" від Москви. 

Про це в коментарі "Прямому" розповів уповноважений представник України у Тристоронній контактній групі Євген Марчук.

Читайте такожРосія повністю відповідальна за зрив звільнення заручників у 2018 році – Геращенко

Відео дня

«Президент Російської Федерації Володимир Путін декілька тижнів тому сказав, що з цією владою вони нічого вирішувати не будуть. Але ми ставимо питання, перш за все, окрім режиму тиші, але найголовніше, окрім повернення наших українських моряків з російського полону – це обмін заручниками. Ми пропонували на минулому засіданні (обмінятись - ред.) навіть три на три, навіть один на один – нічого не сприймається», – сказав Марчук.

За його словами, була така ситуація, коли українська сторона погодила з представниками бойовиків «ЛНР» поміняти 8 українців, ув'язнених в Росії, на 33 ув'язнених в Україні. Це питання було внесено за декілька днів на обговорення ТКГ, але на засіданні представники ОРЛО «навіть цю свою пропозицію не прийняли».

«Мабуть, пролітаючи через Москву, вони отримали "наганяй", що поспішили з такими пропозиціями», - сказав Марчук.

Він відзначив, що Україну підтримує вся світова спільнота.

«І гуманітарні інституції підтримують Україну в повернені військовослужбовців і в обміну заручниками. Ми це питання ставили, ставимо і пропонуємо в письмовій формі будь-які варіанти обговорення і пошуку консенсусу по будь-якому варіанту. Але російська сторона не приймає це питання до обговорення. Ми будемо продовжувати це питання і далі поглиблено аргументувати і все таки пропонувати. Сподіваємось, що світова громадськість і наші союзники будуть впливати на Росію, щоб вона хоча б приступила до обговорення цього питання», - додав він.