На питання, чи є сама Савченко агентом ФСБ, генпрокурор сказав: Ні \ УНІИАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що підозрювана в підготовці державного перевороту народний депутат Надія Савченко не є агентом ФСБ, вона – «інструмент для руйнування країни».

Читайте такожСавченко відсудила майже півмільйона гривень депутатської зарплати

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Гордон», відповідаючи на питання, чи є керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан агентом ФСБ.

Відео дня

«Безперечно! Більше того, Савченко, як ви знаєте, дуже харизматична жінка. Дуже ексцентрична. Але коли Рубан просив: «Надю, вийди, залиш чоловіків поговорити», вона беззаперечно його слухалася», - зазначив Луценко.

«Класичний ватник, «Путін, прийди» з прізвищем Рубан використовував Савченко, у якої зовсім відсутня дисципліна державника, для перевороту в країні. Тип Савченко - це класичний козак, який рубає шаблею направо й наліво, переконаний у тому, в чому нас переконує Медведчук. До речі, оточення Савченко давно, ще з 2000-х років, з Медведчуком співпрацювало», - сказав Луценко.

На питання, чи є сама Савченко агентом ФСБ, генпрокурор сказав: «Ні. Це інструмент для руйнування країни».

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту.

За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва і вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради.

Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених сімома статтями, Рубану - трьома статтями Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко і Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів.

2 серпня генпрокурор повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Рубана й Савченко завершено. 21 січня Рубану вручили обвинувальний акт.