Скріншоти найпопулярніших відео 2018 року на сторінці УНІАН у Facebook

Так, найпопулярнішими стали відео про Надію Савченко, інцидент із кортежем президента, який збив літнього чоловіка, та імітація вбивства журналіста Аркадія Бабченка, що шокувала Україну та півсвіту.

На першому місці серед відео на офіційній сторінці УНІАН у Facebook опинилося відео, створене редакторами до Дня пам’яті жертв Голодомору 23 листопада. Воно зібрало рекордні півмільйона переглядів.

Друге за популярністю у рейтингу відео УНІАН – ролик «Що сталося з Надією Савченко?» від 15 березня 2018 року. У ньому згадуються усі дивні ситуації, які відбувалися з політиком та її часом грубі висловлювання. Відео подивилися 456 тисяч разів.

Третє за кількістю переглядів у Facebook відео про те, як російські чиновники не допустили до ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова Уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову. На відео помітно, що жінку блокують біля воріт колонії та ледь не збивають джипи, які виїжджають з виправного закладу. Ця ситуація набула резонансу у суспільстві, а ролик зібрав 236 тисяч переглядів.

На четвертому місці також відео інциденту, пов’язаного з автомобілем. 6 березня 2018 року камера спостереження зафіксувала, як у центрі Києва президентський кортеж збив літнього чоловіка. У відео УНІАН, яке подивилися 224 тисячі разів, як паралель приводиться ситуація, коли у січні минулого року Папа Римський Франциск зупинив свій кортеж, щоб допомогти жінці-поліцейському, яка впала з коня.

П’ятим за популярністю роликом на сторінці УНІАН у Facebook стала трансляція брифінгу СБУ та ГПУ щодо ніби-то "вбивства" Аркадія Бабченка. Ролик набрав 204 тисячі переглядів. Нагадаємо, ввечері 29 травня 2018 року правоохоронці повідомили, що у Києві було вбито журналіста Аркадія Бабченка. Але вже наступного дня голова СБУ Василь Грицак та генпрокурор Юрій Луценко вийшли на прес-конференцію з повідомленням – вбивство було інсценованим у рамках спецоперації із затримання організаторів злочину. Світові організації із захисту прав журналістів розкритикували методи, використані спецслужбами в операції з інсценуванням вбивства журналіста, про яке знав навіть Президент Петро Порошенко.

Також серед найпопулярніших роликів за кількістю переглядів у Facebook – відео про те, як збоченця відлупцювали хворостиною по дупі. На Дорогожичах у Києві спіймали збоченця, який цілий тиждень лякав дівчат та дітей своїми "причиндалами". Через бездіяльність поліції місцеві мешканці вирішили його виховати народним методом, відлупцювавши хворостиною по дупі. Відео "покарання" за непристойну поведінку подивилися 192 тисячі разів.

Крім цього, читачів УНІАН зацікавили ролики про найдовше за 100 років місячне затемнення, аномальну зиму 2018 року. Активно інтернет-користувачі дивилися прес-конференцію президента-втікача Віктора Януковича у Москві, те, як Олег Ляшко смітить на стадіоні та голосування в Раді за введення воєнного стану.