Глузман заявив, що Порошенко прийняв рішення про відставку Супрун / фото УНІАН

Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман розіслав електронного листа керівникам психіатричних установ, в якому повідомив, що президент Порошенко вирішив відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

Копію листа, отриману від одного з адресатів, опублікував Bigus.Info.

Читайте такожУ НАБУ оприлюднили відео пропозиції хабара для Супрун

Відео дня

"Президент прийняв рішення про зміщення Супрун. Саме тому в суд пішли позовні заяви від депутатів. І суд викликає Супрун. Але вона ігнорує ці запрошення. Її зміщення погоджене з Гройсманом. Якщо вона не погодиться піти в такій ситуації, буде відкрито (або вже відкрито) кримінальну справу у зв’язку зі зникненням грошей, призначених для закупки медикаментів. Це розкрила Рахункова палата", - йдеться у листі.

Також зазначається, що є вже й нова кандидатура на пост очільника МОЗ.

"Вже погоджена кандидатура наступного міністра. Я з ним знайомий і неодноразово обговорював необхідні кроки. Він все розуміє і називає своє майбутнє призначення стратою на електричному стільці", - написано у документі.

Сам Глузман підтвердив журналістам, що написав цього листа і інформація у ньому є правдивою.

"Якщо залишиться Петро (Порошенко - ред.), то я приблизно розумію, кого можуть призначити міністром. Він - депутат, нормальна людина… Петро сказав її (Супрун - ред.) гасити вже. Але, очевидно, тиск іде якийсь. Американський тиск, очевидно”, - сказав президент Асоціації психіатрів.