Росыя продовжуэ репресыъ проти кримських татар на окупованому пывостровы / фото УНІАН

У Європейському Союзі закликають Російську Федерацію припинити чинити тиск на кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Як повідомляє у Twitter Постійне представництво ЄС при ОБСЄ, з відповідною заявою сьогодні виступив представник ЄС у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"ЄС стурбований повідомленнями про обшуки домівок у незаконно анексованому Криму з подальшими затриманнями. З часу незаконної анексії Росією ситуація з правами людини в Криму суттєво погіршилася. Ми очікуємо, що Росія припинить тиск на кримських татар. Крим - це Україна", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїна через нову хвилю репресій у Криму вимагає зупинити всі спроби повернути РФ у ПАРЄ

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в окупованому Криму проводились обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар. Окупанти затримали 20 осіб, затриманих вивезли до управління ФСБ в окупованому Сімферополі.

У прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводились за місцем проживання нібито прихильників забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Проти затриманих порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації).

Сьогодні, 28 березня, стало відомо, що в Ростові-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, у будинках яких вчора проводили обшуки.

Підконтрольний Кремлю так званий «суд» розглядає клопотання про запобіжні заходи фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір», вже винесено рішення про арешти 10 затриманих кримських татар.