Окупанти влаштували масові обшуки / фото УНІАН

В окупованому Криму проходять обшуки в будинках десятків кримських татар.

Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність".

Читайте такожВ окупованому Криму не залишилось жодної школи з українською мовою навчання - правозахисники

За даними активістів, обшуки проходять у Сімферопольському районі в селах Строгонівка і Кам'янка, а також в Білогірському районі в с. Володимирівка, в будинках кримських татар: Рустема Шейхалієва, Сеітвелі Сеітабдієва, Ремзі Бекірова, Руслана Сулейманова, Османа Аріфмеметова, Едема Яячикова, Азіза і Акіма Бекірова, Сейрана Муртаза, Бекіра Адилова Каменка, Рустема Шейхалієва, Сервера Газиєва, Умера і Зареми Шабанових, Ерфана Османова, Абдульазіз Умерова, Меджита Абдурахманова, Тофіка Абдулгазієва, Джеміля Гафарова, Рустема і Ельзари Яячикових, Аліма і Фархада Керімових, Різи Іззетова, Мустафи Абдуллаєва, Яшара Муедінова, Владлена Абдулкадирова, Фархада Базарова, Ізета і Гузли Абдуллаєвих.

За словами журналіста Антона Наумлюка, в прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводяться в рамках порушених кримінальних справ за місцями проживання нібито прихильників забороненої в Росії міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Як повідомили адвокати Маммет Мамбетов, Едем Семедляєв і Еміль Курбедінов, які прибули на місця обшуків, їх не пускають до своїх підзахисних.